Surat saka Mbah Mali

Mbah Mali dirawat ndek rumah sakit, jare doktere asmane wis kronis, irunge sampek dipasangi selang.

Wis pirang-pirang dino iki mbah Mali meneng ae koyok wong koma, mripate thok sing ketap-ketip. Dikiro wis wayahe mangkat, anake nyelukno Modin Samiran ben didungakno.

Pas modine ke-enaken ndungo, moro-moro Mbah Mali megap-megap gak isok ambekan, raine pucet, tangane gemeter.

Nganggo bahasa isyarat mbah Mali nirokno wong nulis, anake ngerti maksute, langsung dijupukno kertas ambek pulpen.

Ambek megap-megap, mbah Mali nulis surat, karo siso-siso tenogone mbah Mali ngekekno surate iku mau nang pak Modin Samiran.

Ambek pak Modin Samiran kertase iku mau langsung disaki, rasane kok gak tepak moco surat wasiat saiki, pikire pak Modin Samiran, mari ngesaki surat pak Modin Samiran nerusno ndungone.

Gak sui mari ngono mbah Mali mangkat, akeh wong sing kelangan, soale masio sangar, mbah Mali iku wonge apikan.

Pas selametan pitung dinane mbah Mali, pak Modin Samiran diundang maneh. Mari mimpin ndungo, pak Modin Samiran lagek iling lek dhewe’e nganggo klambi batik sing digawe pas mbah Mali mangkat.

Lha ndek sak’e lak onok titipan surate Mbah Mali tah, waduh selamet iling aku rek, pikire pak Modin Samiran.

“Derek-derek sedoyo, onok surat seko almarhum mbah Mali sing durung tak sampekno nang peno kabeh. Lek ndelok mbah Mali pas uripe, isine mestine nasehat kanggo anak putune kabeh. Ayok diwoco bareng-bareng isi surate”.

Mari ngono pak Modin Samiran ngerogoh surat ndek sake, bareng diwoco tibake munine..

HE.. NGALIO DIN !!! OJO NGADEK NDEK SELANG OXIGENKU !!!

Satu pemikiran pada “Surat saka Mbah Mali

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s