Sayembara

buaya

Onok juragan tambak jenenge Juragan Supeno ngadakno sayembara.

“Sopo ae sing wani njegur
nang tambakku, bakal oleh
hadiah Sepeda Montor.” jare Juragan Supeno.

Akeh wong sing ngumpul
ndhelok sayembarane, tapi
gak onok sing wani njegur
nang tambak.

Masalahe tambake isine
duduk iwak tapi boyo, nyambik, bajul lan sak panunggalane.

Mergo gak onok sing wani njegur, hadiahe digenti dadi montor kijang anyar.

Tapi tetep ae gak onok sing
wani njegur mergo merinding ndelok boyone guedhe-guedhe mangap kabeh.

Akhire ambek Juragan Supeno hadiahe ditambah maneh, montor kijang anyar ambek omah sak isine.

Tapi tetep ae gak onok sing wani njegur. Mari sepi meneng kuabeh, moro-moro Sugeng njegur nang tambak.

Penontone keplok-keplok kabeh ndelok Sugeng gelut ambek boyo.

Kiro-kiro wis sak jam, akhire Sugeng tampil sebagai pemenang…

Cumak yo ngono, awake
dedel kuabeh. Wis mari ambekan, Juragan Supeno marani arep nyerahno hadiahe, tapi Sugeng nolak.

“Yo wis tak tambahi duwik
limangatus juta” jare Juragan Supeno, tapi Sugeng tetep nolak.

“Tak tambahi mas-masan sak kilo” jare Juragan Supeno maneh, Sugeng tetep gak gelem.

“Wis ngene ae, awakmu njaluk opo ae, tak turuti” jare Juragan Supeno gak gelem kalah.

“Aku njaluk arek sing
njungkrakno aku mau digowo rene” jare Sugeng….

Hwahahahahaha🙂

2 pemikiran pada “Sayembara

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s