Wonokairun lan Sablah

sablah

Wonokairun lungo nang Tretes, mampir nang Wisma Rindu Malam.

Isine wong wedhok ayu2
semlohe, pupune mulus2 gak onok sing bubulen.

Wonokairun disambut ambek Mamine wisma.

“Aku pingin pethuk ambek Sablah” jare Wonokairun.

“Mbah, Sablah iku cewek
paling ayu nang kene, taripe yo paling larang. Sampeyan mesti gak cukup dhuwike, tak golekno sing liyane ae yo?”, jare Mamine.

“Aku kudhu pethuk ambek
Sablah..” Wonokairun mekso.

Akhire Mamine ngongkon
Sablah metu seko petarangan, tibake areke pancen uayu tenan..

“Mbah, sampeyan wis weruh tah lek taripku iku limang juta sekali booking??” takok Sablah.

Gathik kakean cangkem,
Wonokairun ngetokno
dhuwik sak bundhel isine
limang juta.

Mari ngono, Wonokairun digandeng Sablah munggah mlebu arena. Bareng wis mari diservis, Wonokairun minggat.

Sisuke Wonokairun teko
maneh nang Wisma Rindu
Malam iku nggoleki Sablah
maneh….

“Mbah, masio sampeyan wingi wis booking Sablah, taripe pancet lho yo.. gak ono diskon” jare Mamine.

Akhire Mamine nyeluk Sablah.

“Mbah, sampeyan wis weruh tah gak lek taripku pancet ??” takok Sablah.

Wonokairun ngetokno dhuwik sak bundhel isine limang juta.

Mari ngono, arek loro iku
mlebu kamar. Bareng wis mari diservis, Wonokairun minggat.

Sisuke maneh, Wonokairun
teko pisan maneh nang Wisma Rindu Malam, nggoleki Sablah Karo Mamine langsung dicelukno Sablah.

“Mbah, gak ono discount lho”, Sablah ngelingno.

“OK”, jawab e Wonokairun karo ngetokno dhuwik sak bundhel isine limang juta.

Bareng wis mari, Sablah penasaran ambek Wonokairun.

“Mbah, sampeyan iku cik lomane ambek aku, sak umur2 gak ono wong sing wani mbooking aku langsung ping telu.

Teko ndheso endhi sampeyan Mbah ?” takok Sablah.

“Aku teko Sepanjang” jare
Wonokairun.

“Lho iyo tah!!, aku ndhuwe
dulur nang Sepanjang ….” jare Sablah kaget.

“Wis eruh aku.. Bapakmu mati sak wulan kepungkur..
Mbakyumu nggoleki awakmu gak ketemu, terus ngongkon aku nggoleki awakmu kanggo nyerahno dhuwik warisan limolas juta..”

“Haaaaaaa…?”, Sablah semaput !!!

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s